Tips voor een goede profielfoto

Het gebruik van een goede profielfoto is steeds belangrijker. We hebben allemaal wel één of meerdere social mediakanalen en daar willen we natuurlijk een goede indruk maken, helemaal terecht overigens. Het is voor de mensen die ons online ontmoeten namelijk een eerste kennismaking en die moet meteen goed zitten. Zie je profielfoto dan ook als een eerste indruk die je nalaat en, inderdaad, je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Ga op zoek naar de perfecte achtergrond

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar het uitkiezen van de perfecte achtergrond is erg belangrijk als het over je profielfoto gaat. De foto zal nooit volledig tot zijn recht komen als niet voldoende over de achtergrond werd nagedacht. Een rommelige kamer bijvoorbeeld kun je maar beter vermijden, net als een drukke plaats die de aandacht van jou wegneemt. Beter is het om op zoek te gaan naar een rustige plaats die een meerwaarde biedt zonder af te leiden. 

Ontdek de kracht van het licht

Voor de beste belichting van je profielfoto kun je gebruik maken van natuurlijk licht of kun je kiezen voor professionele belichting. Vaak wordt het belang hiervan erg onderschat. Zonlicht bijvoorbeeld kan dan wel heel mooi zijn, het voegt niets toe als je op je profielfoto staat met dichtgeknepen ogen omwille van het overdadige licht. Vroeg in de ochtend of later in de namiddag of een heerlijk schaduwrijk plaatsje zal het licht je profielfoto een veel betere aanblik geven. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je profielfoto is een studio te maken en dan heb je de belichting helemaal zelf voor het uitkiezen en kun je ook een beetje gaan experimenteren voor de beste resultaten.

Toon wie je bent

Het is volkomen normaal als je er lang over doet om tot een perfecte profielfoto te komen. Daarbij is het erg belangrijk dat je jezelf toont zoals je werkelijk bent. Op die manier zal het, als het tot een echte ontmoeting komt, zorgen voor een sfeer van herkenning en vertrouwen. Niet alleen je houding en uitstraling, maar ook je kledij en kapsel bijvoorbeeld dragen hiertoe bij. Ben je iemand die casual gekleed gaat, hou die stijl dan ook aan voor je foto. Heeft je haar altijd dezelfde coupe, verander dit dan niet enkel en alleen maar voor de foto. Jezelf tonen zoals je bent kan en mag best, ook voor je profielfoto.

Doe beroep op een professional

Je maakt niet elke dag een profielfoto en dus laat je maar beter niets aan het toeval over. Het is een foto die ervoor zorgt dat je een bepaalde indruk nalaat bij mensen en die indruk moet, zoals al aangegeven, meteen juist zitten. En hoe kun je dit beter doen dan door samen te werken met een professionele portretfotograaf? Hij of zij weet precies de juiste locatie te vinden, beschikt veelal over een eigen studio, heeft de gave om jou op je gemak te stellen en weet van iedere profielfoto de perfecte profielfoto te maken. Ga dus zeker even op zoek naar een professional die je foto net dat ietsje extra kan geven.